maanantai 20. toukokuuta 2013

0823 - Sacrifice
Ja näin kahdeksas tuotantokausi päättyi siihen, että Jeremy Carver otti minua niskasta kiinni, heitti tehosekoittimeen ja veti maton jalkojen alta.

Tai siltä minusta ainakin tuntui. Helvetin portteja ei suljettu, vaikka olisi pitänyt, ja Taivaan portit kyllä menivät kiinni mutta kaikki enkelit, Metatronia lukuun ottamatta, potkittiin sieltä ulos. Koska Metatronilla olikin kana kynittävänä Taivaan väen kanssa ja hän narutti Castielia. Suoraan sanottuna, enpä odottanut tuota. En ollenkaan.


Ensi kaudella olemme siis tilanteessa, jossa maailma on täynnä taivaasta tipahtaneita enkeleitä. Nähdäänkö maailmassa syntyvyysbuumi, sillä sarjan mytologian mukaan langennut enkeli syntyy uudestaan ihmiseksi ihan alusta asti, vai mitä?


Entä Castiel? Onko hän nyt ihminen taas? Entä melkein-mutta-ei-ihan parannettu Crowley? Miten hänen käy? Siinä oli kyllä toinen hämmentävä osa tätä jaksoa, Crowleyn parantuminen. Aluksi olin ihan varma että se kiero ketku kusettaa Samia, mutta Samin keinot taisivat oikeasti toimia. Ja se jos mikä oli oudointa katsottavaa mitä tässä sarjassa oli pitkiin aikoihin nähty. Ei, ei se ollut outoa. Se oli samaan aikaan pelottavaa, huvittavaa, karmivaa ja hämmentävää. Toisaalta minä kyllä nautin siitä että se demonipiru sai viimein kunnolla pataan.


Abaddonia näemme vielä, mutta emme Josie Sandsin kehossa. Harmi, Alaina Huffman oli tässä roolissa todella hyvä. Toivottavasti tilalle löydetään joku yhtä pätevä näyttelijätär.


Harmi myös, että Naomin piti kuolla. Minä pidin Amanda Tappingista hyvin paljon.


Mutta sheriffi Mills ei ole kuollut. Hän pelastui viime tingassa. Näin minä olen päättänyt ja tämä on viimeinen totuus.


Kevin Tran -parka, ei ole hänellä helppoa. Ei tule yliopistoa, normaalia elämää, ei mitään mistä hän haaveili. Äiti on kuollut, tyttöystävä on kuollut, harteilla on tuollainen valtava taakka... hetkinen, tämä kaikki kuulostaa kovin tutulta. Toivotaan että Kevin sentään älyää pysyä poissa demoniverestä.


Entä se Samin ja Deanin välinen sydäntäsärkevä keskustelu? Ensiksi ajattelin, että onhan näitä nähty, mutta sitten sekä Padaleckin että Acklesin näyttelijäntyö iskivät täysillä. He olivat niin avoimia, niin rehellisiä, niin teeskentelemättömiä toisilleen ettei sen edessä voinut kuin sulaa. Mieleeni tuli kolmannen kauden jakso Fresh Blood, jossa käydään hyvin samantyyppinen, yhtä koskettava, keskustelu. Minulle tuli aivan valtava halu vaan halata Samia, tehdä hänelle kanakeittoa ja lukea hänelle iltasatuja. Toivottavasti Sam selviää edes jotenkin näistä koettelemuksista.

Sam: You want to know what I confessed in there? What my greatest sin was? It was how many times I let you down. I can't do that again.
Dean: Sam --
Sam: What happens when you've decided I can't be trusted again? I mean, who are you gonna turn to next time instead of me? Another angel, another -- another vampire? Do you have any idea what it feels like to watch your brother just --
Dean: Hold on, hold on! You seriously think that? Because none of it -- none of it -- is true. Listen, man, I know we've had our disagreements, okay? Hell, I know I've said some junk that set you back on your heels. But, Sammy...come on. I killed Benny to save you. I'm willing to let this bastard and all the sons of bitches that killed mom walk because of you. Don't you dare think that there is anything, past or present, that I would put in front of you! It has never been like that, ever! I need you to see that. I'm begging you.Ja vaikka toisaalta minusta Samin olisi pitänyt viedä Helvetin porttien sulkeminen loppuun, niin toisaalta Dean on oikeassa. He tietävät nyt paljon enemmän kuin mitä he tiesivät ennen ja heillä on paljon paremmat mahdollisuudet taistella demoneja vastaan. Eikä Sammy kuole.


Hitsi, olipa tämä hyvä jakso ja hyvä kausi!


Pinnallisten huomioiden osio:

"Baby Got Back" on Crowleyn soittoääni. Mitä tuohon nyt voi enää sanoa. Puhelinnumero 666, soittoääni Sir Mix-A-Lot. Minä rakastan vihata tuota friikkiä pirulaista. :-)


Tuo on Bobbyn auto. *Niisk*


Pitkiä nämä sopimukset.


Castiel: What was he like?
Metatron: Who, God? Pretty much like you'd expect. Larger than life, gruff, a bit of a sexist. But fair. Eminently fair.


Cupido saattoi kaksi yksinäistä miestä yhteen. Rakkaus on ihanaa. :-)


Ja nyt kaikki yhdessä: "It's raining angels, hallelujah, it's raining angels."3 kommenttia:

 1. Kyllä oli täälläkin vähän monttu auki tän jakson jälkeen. Oon ehkä vieläkin shokissa että helvettiä ei suljettukaan. Ja Crowley, melkein ihminen. Mitä tästä tapahtuu. Ihan uudella sai odottamaan seuraavaa kautta, vaikka olin varma että tämä kausi floppaa ja pahasti :D

  Mupe

  VastaaPoista
 2. Mupe, sanos muuta. Ihanaa on ollut nähdä, miten tämä kausi on nostanut sarjaa uusiin korkeuksiin.

  VastaaPoista
 3. Kuulinko väärin vai kutsuiko Crowley Samia "Moose"ksi? Eli suomennettuna hirveksi? Sehän on Padaleckin lempinimi siviilissä, joten jos siinä niin oikeasti sanottiin niin erittäin hauska yksityiskohta :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails