perjantai 24. heinäkuuta 2009

0214 - Born Under a Bad Sign

Yksi koko sarjan lempijaksoistani. Muistan, miten katsoin tätä ensimmäistä kertaa eikä minulla ollut hajuakaan mitä Samille oli tapahtunut, miksi hän käyttäytyi niin kuin käyttäytyi ja olin aivan kauhuissani. Kunnes... Meg. Tietenkin. Mikä onkaan parempi tapa kostaa Deanille, jota Meg vihaa pienen demonisydämensä pohjasta, kuin yrittää pakottaa hänet tappamaan oma veljensä. Ja mikä onkaan parempi tapa päästä Samin iholle kuin mennä suoraan hänen ihonsa alle. Ah, Meg. Kuinka minä sinua rakastankaan, sinä seksinnälkäinen narttu!

Kun tietää, että Sam on Megin riivaama, koko jaksoa katsoo aivan eri silmin. Jared Padalecki tekee tässä aivan älyttömän hyvää työtä, sillä kun katsoo Meg/Samia tarkkaan niin huomaa että hän katselee Deania tämän selän takana koko ajan hieman halveksuen ja kärsimättömästi. Paha Sam on tosi paha ja Jared Padalecki osuu tässä jaksossa napakymppiin. Ja se kohtaus baarissa Jon kanssa on timanttia tavaraa.

Jared Padalecki on niin iso jätkä ja Alona Tal niin pieni mimmi, että minun teki todella pahaa katsoa, kun Meg/Sam kävi Jon kimppuun. Lisäksi kaikki ne asiat, mitä hän sanoi, se tapa millä hän ne sanoi ("My daddy shot your daddy in the he-aad!"), se koko kohtaus karmii selkäpiitä niin pirusti. Meg todellakin nauttii pienestä seksuaalissävytteisestä väkivallasta, se nähtiin jo Shadow-jaksossa.

Kohtauksen voi katsoa vaikka täältä »

Jo onnistuu taas tässä jaksossa olemaan ihan OK, ja mikäli hänet olisi kirjoitettu tällä tavalla koko ajan, olisin jopa voinut lämmetä hänelle. Nyt olen kuitenkin ihan tyytyväinen, ettei tätä hahmoa enää nähdä. Hän jäi aika mitättömäksi sivujuonteeksi, jotenkin tarpeettomaksi ja turhaksi hahmoksi jolla ei loppujen lopuksi ollut mitään omaa, selkeää funktiota tarinan kannalta. Oli vain. Eli heippa vaan, Jo.


Mikäli jollekulle on vielä jäänyt epäselväksi se, miten mahtava Bobby on, niin tässä jaksossa se viimeistään käy selväksi. Jos olutta pitää lantrata vedellä, niin olkoon se sitten vihkivettä. Rakastan sitä, miten Bobby pysyy täysin coolina kun Meg/Sam rupeaa höyryämään suustaan. Ikään kuin hänellä kävisi useinkin riivattuja tuttuja kylässä.


Ihan viime kauden lopusta asti on tullut kiinnitettyä huomio siihen, miten nopeasti kaikki demonit ovat hyökkäämässä Deanin kimppuun. Meg oikein alleviivaa sitä, miten arvoton ja turha Dean hänen mielestään on. Myöhempien tapahtumien valossa tämä on aika selvää, jotenkin se Dean pitää sinne helvettiin saada.


Jos Jared Padalecki tekee tässä jaksossa hyvää työtä, niin ei jää Jensen Ackleskaan kakkoseksi. Deanin huoli Samista ja hänen jääräpäsyytensä mitä tulee pikkuveljen voimiin tulee taas todella hyvin esille.

Se täytyy kyllä sanoa, että jos Meg osaa vääntää veistä haavassa niin niin osaa myös Sam. Hän ei taida ollenkaan ajatella ketään muuta kuin itseään pyytäessään Deania tappamaan hänet jos niikseen tulee. On jännää, että Meg/Sam sanoo Jolle Deanin olevan enemmän kuin John, sillä tämähän ei pidä paikkansa. Kyllä se on Sam joka on isänsä poika.

Ihan huippu jakso, ei voi muuta sanoa, ja alkusoittoa tulevalle.

Pinnallisten huomioiden osio:

Katsokaa nyt näitä käsivarsia!

Ja näitä hartioita!

Autopornoa.

"What, am I speaking urdu or something?" Heh.

3 kommenttia:

 1. Todellakin karmiva (ja samalla jotenkin awesome) kohtaus se, kun Meg/Sammy käy Jon kimppuun. Ja ne kaikki jutut, mitä se sanoo. Mulla tulee aina kylmät väreet siinä "My daddy shot your daddy in the he-aad.." -kohdassa.

  VastaaPoista
 2. Ja hieman paras tuo "Am I speaking urdu or something??" :DD

  VastaaPoista
 3. Kattelen just Supernaturalin kausia läpi ihan alusta asti ja tosi mielenkiintoista nähdä mitä huomioita oot mistäkin jaksosta tehnyt.

  Tänään vuorossa oli tämä jakso, ja vaikka välillä joidenkin jaksojen jälkeen tulee olo ettei Samilla ole muutakuin yksi ilme niin tämä jakso ehkä parhaiten todistaa sen vääräksi. Tajusin vasta äsken kuinka mielettömän hyvää työtä Jared on tämän jakson kanssa tehnyt, harmi vain kun miehen näyttelijäntaitoja ei koko ajan tuoda tarpeeksi hyvin esille.

  Mieletöntä, nousi kyllä sarjan jaksojen Top 10:neen vaikka en muistaakseni tästä ekalla katsonta kerralla kauheasti tykännyt.

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails